Timmer- en dakwerken D'Hoker Peter Bvba

GESPECIALISEERD IN NATUURLEIEN

Vind Uw weg in de dakpannen ...Janssen-Dings VHV Pan

Merk : Janssen-Dings
Model : VHV Blauw gesmoord
Type : Holle kleidakpan met dubbele zijsluiting en dubbele kopsluiting en regelbare latafstand
Keurmerk : BENOR en KOMO

Minimum dakhelling met onderdak : 25°, lagere dakhelingen vereisen speciale maatregelen. Consulteer hierover onze speciale plaatsingsadviezen.

De VHV Pan van Janssen-Dings: een gebogen pan in exclusieve blauwgrijs gesmoorde uitvoering!


SNELLE PLAATSING EN STABIELE OPHANGING
Kenmerkend voor de VHV of “Verbeterde Holle Pan Variabel verwerkbaar” van Janssen-Dings is de licht gebogen goot die harmonisch overgaat in een mooi golvende wel. Deze wel is aan de voorzijde afgerond.
De Janssen-Dings VHV Pan laat zich snel en vlot plaatsen. De dubbele kop- en zijsluiting, de regelbare latafstand en de dubbele ophangneus aan de achterzijde van de pan staan borg voor een snelle en stabiele ophanging aan de panlatten.
De dubbele ophangneus is tevens een hulpmiddel bij het bevestigen van verzaagde pannen rond kilgoten, noordbomen en dakonderbrekingen.

REGELBARE LATAFSTAND: ZEER HANDIG BIJ RENOVATIE
Om de VHV Pan nog meer geschikt te maken voor renovatie is deze voorzien van een 20 mm variabele kopsluiting, ook regelbare latafstand genoemd.
Bij renovatie van gebouwen is de daklengte een vast gegeven. Daardoor kan het voorkomen dat bij het leggen van een nieuw pannendak men niet altijd op gehele pannen uitkomt en bijgevolg de bovenste rij pannen op maat moet zagen. Wat niet alleen extra werkuren vergt maar bovendien voor een minder esthetisch dakuitzicht zorgt.
De variabele latafstand van de VHV Pan laat toe om de maatverdeling van de panlatten wel op hele pannen te laten uitkomen. Deze regelbare latafstand kan bij renovatie nog andere besparingen opleveren.
Want indien het aanwezige lattenwerk in behoorlijke staat is en de latafstand van de oude dakbedekking binnen de regelbare latafstand van de te plaatsen pannen valt, kan de nieuwe pan zo het dak op.
De VHV Pan laat zich moeiteloos plaatsen op elke latafstand tussen 285 en 305 mm.
Een bijkomend voordeel bij dakrenovatie van bewoonde huizen is dat het dak snel weer dicht kan.
En als bij nieuwbouw niet zo precies gelat werd, hoeft men niet te herbeginnen, de kleine verschillen worden door de regelbare latafstand zonder probleem opgevangen.

HET SMOREN VAN KLEIDAKPANNEN: EEN SPECIALITEIT VAN KORAMIC
Het blauwgrijs smoren is eigenlijk een speciale baktechniek voor kleidakpannen.
Deze techniek wordt ook “Reducerend bakken” genoemd. Bij het smoren van pannen wordt zuurstof onttrokken tijdens het bakproces. Hierdoor verkrijgen de pannen een zeer typische blauwgrijze kleur tot diep in de massa.
Blauwgrijze tinten integreren zich immers heel goed in de natuur.
Een dak met blauw gesmoorde kleidakpannen dringt zich niet op en brengt rust in de omgeving. Daarom zijn ze ook zo gegeerd.

Janssen-Dings VHV dakpan blauw gesmoord
Holle pan met sluitingen gesmoord in roestkleur blauw gesmoord
Aantal stuks m2 : ± 15,1 - 16,1

janssen dings vhv pan blauw gesmoord

 

Timmer- en dakwerken D'Hoker Bvba

 Kruisdreef 1

9620 Zottegem

.

GSM 0477 35 36 41

 

  Geregistreerd aannemer:

Reg.-nr. 06.20.1.1

 

 Aarzel niet ons te contacteren

voor een vrijblijvende prijsofferte!